vrijdag 22 maart 2013

Het kritieke deurpunt

Iedere dag kom je tal van keren door deuren. Lelijke, mooie, grote, kleine, statige, glazen en van die geheimzinnige, waarvan je wilt weten wat er achter zit. Bij een boerderij denk ik gelijk aan die deuren die half open kunnen. Zo mooi. Of het nou prachtig staat in onze nieuwbouwwoning weet ik niet maar dat valt uit te proberen. In onze vorige woning zaten overal paneeldeuren. Paneeldeuren zie ik overal terug in kasten en tafels of  los tegen de muur met haken erin voor de handdoeken in de badkamer.

Hoe vaak mensen in winkels of gebouwen duwen tegen een deur, terwijl er met grote letters trekken op staat. Ja, ja, dit is mij tevens vaak overkomen. Vooral op school komt de zin " het kritieke deurpunt" bovendrijven. Het moment dat je de deur gepasseerd bent en je ziet iemand achter je aankomen. Hou je nog wel de deur vast voor de volgende of niet?  En draaideuren zijn af en toe een ergernis voor velen wanneer iemand gaat duwen terwijl hij automatisch draait. De stagnatie volgt en hierop rijmt weer zo mooi irritatie! 

Alle deuren van de vijftien plekken waar ik heb gewoond hebben een betekenis maar de mooiste deur was aan het Schuitendiep in Groningen. Een prachtige grote hoge donkergroene deur waarachter  veel mensen plus 9 katten woonden en huishielden. Die mat heeft vaak een sopje gezien. bleeeegh.  Als je voor zo'n mooie deur staat hoort hier een mooie bel bij. Deze hing er ook! Niets erger dan een prachtige deur met zo'n irritante kantoor-dril-bel ernaast.

Afgezien van alle ergernissen over deuren, geven deuren je een veilig en huiselijk gevoel. Hier een aantal mooie!



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten